• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


21.11.2018.

ОСВЕЋЕНО ЗВОНО ХРАМА СВЕТИХ МУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ У СОКОЛОВИЋИМА

У недељу, 18. новембра 2018. године у селу Соколовићи, благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита Дабро-босанског Господина Г. Хризостома освећено је црквено звоно храма Светих мученика Јасеновачких.
Чин освећена звона је обавио архијерејски намјесник вишеградско-гораждански протојереј-ставрофор Александар Топаловић заједно са свештеницима: протојереј ставрофор Саво Брадоњић и јереј Василије Цвјетковић из Рудог.
Након освећења звона и подазиња на новоизграђени звоник, у наставку је служена света литургија уз присуство вјерног народа руђанског краја. Први звуци звона током свете литургије су испунили посебну радост и срећу у душама свих присутних вјерника. Јер ти одјеци звона поново су се огласили на истом мјесту гдје је и некада била црква, још од времена патријараха из лозе породице Соколовић, који су управо били и родом са ових простора. 
На крају свете литургије, надлежни парох друге руђанске парохије јереј Василије Цвјетковић је подијелио захвалнице Црквене општине Рудо великим приложницима који су помогли на изградњи звоника и даривању црквеног звона.


Молимо се Господу Богу, да ће освећено звоно на много година позивати и сабирати вјернике на молитву, а звонити на радост и благослов свих нас!
Јереј Василије Цвјетковић

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.