• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 Страницу одржава

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А


11.11.2018.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ЗАБОРАКУ КОД ЧАЈНИЧА


Село Заборак у општини Чајниче смјештено је скором на самој тромеђи трију држава: Босне и Хрцеговине - Републике Српске, Србије и Црне Горе. Својевремено Заборак  је имао статус општине са свим стандардима који су у то вријеме важили за општине. На жалост, као и многобројна наша села, варошице и понеки градови данас су жртве промашених политика, а у случају Заборака пројектоване антисрпске политике, - рестриктиве политике коју је комунистички режим водио противу ове и других српских средина како би их демографски ослабили, културолошки и економски  уништили.
У Заборак, који се још бори како би преживио све оно што је преко њега прешло,  данас је у 24. недјељу по Духовима, 11. новембра 2018. године, а на дан успомене светог Аврамија Затворника и свете преподобномученице  Анастасије римљанке, стигао Високопреосвећени митрополит Господин Хризостом, митрополит дабробосански, који у храму Вазнесења Господњег отслужи свету литургију и проповједаше ријеч божију. Била је ово прва посјета митрополита Господина Хризостома Заборку. Са Високопреосвећеним Господином Митрополитом саслуживали су протјереји: Никола Ковач и Драгиша Симић, јереји: Дамјан  Радовић и Љубомир Пријовић те ђакони Будимир Гардовић и Срђан Пјевац.  На светој литургији пјевали су најизменично квартет богослова богословије Светог Петра дабробосанског из Фоче и хор младих из Чајнича.
На тему ''Не плаши се! Само вјеруј и кћер твоја биће спасена'' Високопреосвећени Господин Митрополит произнео је проповјед истакавши притом снагу вјере коју имађаше крвоточива жена и старјешина синагоге Јаир.
Љетописац РаНиКо

Ф О Т О Г А Л Е Р И Ј А

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ОКТОБРУ, НОВЕМБРУ И ДЕЦЕМБРУ МЈЕСЕЦУ 2018.ГОДИНЕ И ЈАНУАРУ 2019. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.