• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


13.08.2018.

САСТАНАК СВЕШТЕНСТВА НАМЈЕСНИШТВА САРАЈЕВСКОГ

По благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабро-босанског Господина Хризостома, а на челу са архијерејским намјесником протојерејем-ставрофором Јадраном Даниловићем, у понедјељак 13. августа 2018. године, у сали парохијског дома храма Светог Василија Острошког у Добрињи, одржан је састанак свештенства намјесништва сарајевског.


У братској атмосфери и јеванђелском духу присутни свештеници су имали прилику да једни са другима подијеле пастирска исуства, те да изнесу евентуалне проблеме и потешкоће на које наилазе у свом раду. Намјесник је браћу свештенике упознао са одређеним одлукама Његовог Високопреосвештенства и савјетима везаним за функционисање Парохија и Црквених Општина.

Након официјелног дијела састанка уручен је поклон (натпрсни крст) протојереју-ставрофору Миомиру Зекићу као израз захвалности овог дијела намјесништва сарајевског који је прота Миомир у улози архијерејског намјесника опслуживао све до свог недавног одласка у заслужену пензију.Такође, овом приликом свештенство је почашћено могућношћу да у личне библиотеке уврсти по примјерак "Споменице", свједочанства о прошлогодишњем устоличењу на трон Митрополита дабро-босанских Господина Хризостома. "Споменице" које је намјесник уредно подијелио су дар Његовог Високопреосвештенства. Сусрет свештенства окончан је трпезом љубави коју је обезбиједила управа парохије которачке.

 протојереј Данило Дангубић

 

 

 

     

 

                                                                                                                                

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2018. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.