• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


08.07.2018.

 МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ У ХАЏИЋИМА


Данас у VI (шесту) недељу по Духовима, 8.јула 2018.године, на дан успомене Свете преподобне мученице Февроније Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит Дабро-босански, посјетио је град Хаџиће надомак Сарајева и у храму Рођења Пресвета Богородице по први пут служио свету архијерејску литургију. Са Високопреосвећеним Господином Митрополитом Хризостомом служили су: протојереј-ставрофор Ранко Билинац, потојереј-ставроф Јадран Даниловић, протојереј Миљан Рађеновић, јереј Вихор Клопановић и ђакон Будимир Гардовић.

Посјета Високопреосвећеног Господина Митрополита је велико охрабрење за преостале православне Србе у Хаџићима, али и за оне који су из Хаџића или прoгнани или избјегли, које је Господин Митрополит позвао да остану у Хаџићима и да са вјером у Бога могу превазићи све тегобе. Данашње свето Јевањђеље казује нам ту муку човјекову у овоме свијету, ту немоћ његову. Господ показује да Он и јесте Бог, да Он јесте Тај Који и отпушта гријехе и исцјељује од сваке болести. Када рече младићу: "Устани, узми одар свој и иди дома, и уставши отиде дома". Тако је Господ казао тајну Свога доласка у наш земаљски свијет. Он је ту силу, ту моћ оставио Цркви Својој, преко Својих Светих Апостола и Светитеља, када је на дан Васкрсења победивши смрт васкрсао и показао се и појавио се пред ученицима Својим у тијелу васкрслом.

јереј Дарко Даниловић         

 

                                                                                                                                

   

Старије вијести 2018.г.


ПРОГРАМ СЛУЖЕЊА ЊЕГОВОГ ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИТА ДАБРО-БОСАНСКОГ ГОСПОДИНА ХРИЗОСТОМА У ЈУЛУ И АВГУСТУ МЈЕСЕЦУ 2018. ГОДИНЕ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.