• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


31.05.2018.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ,,СРПСКОГ СОКОЛСКОГ ДРУШТВА“

Прошлог викенда 25-26 и 27. маја  чланови Српског Соколског Друшта спортске секције „Бамби-Соко“ по благослову Митрополита Хризостома организовали су екскурзију по светињама Фрушке Горе, као и низ спортских активности.
Кренувши у раним јутарњим часовима прва дестинација био је манастир у Добрунској Ријеци, где је архимандрит Јован Гардовић учинио молебан за почетак путовања.
У манастиру Рача код Бајне Баште  присуствоали смо Архијерејској литургији и учињена је краћа пауза. Следеће одредиште био је Шабац, гдје су биле уговорене утакмице са фудбалским клубом „Феникс“, чији је власник бивши репрезантивац и голман Србије Бојан Јоргачевић.


Након утакмица упутили смо се у манастир Јазак, где нас је срдачно дочекала игуманија Параскева. Након упознавања кратког историјата манастира поклонили смо се моштима Св. цара Уроша, чије су мошти донесене приликом Прве Сеобе срба. По обиласку манастира завршене су планиране активности.


У суботу посјетили смо спортску академију „Вујадин Бошков“, гдје смо одиграли утакмице са Ф.К. Војвидина и наши дјечаци су били успјешнији од својих вршњака. Након утакмица обишли смо спортски комлекс који је један од најмодерних у Србији.
После ручка и кратког предаха упутили смо се у Сремске Карловце. Након обилазка града присуствовали смо вечерњем богослужењу у саборном храму и поклонили се моштима Св. Арсенија Сремца и активости за тај дан су завршене.


У недељу посјетили смо комплекс Националног Савеза Србије у Старој Пазови. Учествовали смо на турниру у Новом Саду гдје су наши дјечаци остварили запажене резултате у веома јакој конкуренцији. Након завршених спортских активности посјетили смо манастир Крушедол и упознали се са богатим историјатом манастира.
На овом путовању учествовло је пет чланова управе, као и 36  дјечака  генерације 2005 и 2007 годиште.

протојереј-ставрофор
Драган Вукотић

                                                                                                                                                       

   

Старије вијести 2018.г.


АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"