• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


20.04.2018.

РАДНИ ДОРУЧАК СА ГОСПОДИНОМ КРЕЧМАНОМ

Предсједник Владе њемачке покрајине Баден-Виртемберг Господин Винфрид Кречман заказао је сусрет и радни доручак са вјерским поглаварима БиХ-не и то са: Његовом Узоритошћу кардиналом г. Винком Пуљићем, надбискупом Врхбосанским, Његовом Еминенцијом Реисом ИЗ БиХ-не Хусејином еф. Кавазовићем, Његовом Еминецијом Високопреосвећеним митрополитом Дабро-босанским Господином Хризостомом и Његовом Екселенцијом Господином Јакубом Финцијем, предсједником Јеврејске заједнице БиХ-не. Због отсуства изван Сарајева и БиХ-не сусрету није присутвовао Узорити кардинал Господин Пуљић. Њега је предтсављао каноник Врхбосанске надбискупије Монс. Павао др. Јуришић.  Сусрет и радни доручак одржан је данас, 20. априла 2018. године са почетком у 8:30 часова у Хотелу Радон-Плаза у Сарајеву.


Високи гост Господин Кречман поздравио је вјерске лидере и изразио задовољство овим сусретом. Упознао их је са Уставним рјешењем вјерских питања у СР Њемачкој, односно у његовој Покрајини Баден-Виртемберг и замолио своје госте да га упознају са стањем Цркава и  вјеских заједница у БиХ-ни, њиховим односима и дјеловањем међу вјерницима. Прво је најстарији од вјерских лидера Господин Јакуб Фонци говорио о БиХ-ни и о општем стању у њој, а потом о положају Јеврејске заједнице у БиХ-ни. Исто су потом учинили Реис еф. Кавазовић, Митрополит Господин Хризостом и монс. Јуришић, сваки из угла његове Цркве, односно вјерске заједнице.
На крају се Господин Кречман захвалио на разговору и посебно се  заинтересовао за повећање  исламског фундаментализма у БиХ-ни, односно у широј регији на што му је одговор дао уважени Реис Кавазовић.
Љетописац РаНиКо

 

   

Старије вијести 2018.г.


АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"