• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


14.04.2018.

ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ ХОРА
ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА


Вечерас је, 14. априла текуће 2018. године са почетком у 20:00 часова, одржан  велики Васкршњи концерт у Сарајеву. Ово је други васкрсни концерт у Сарајеву  у овој Пасхалној семици. Први је одржало СПД ''Слога'' из Сарајева у Васкрсни понедјељак, 9. априла, у храму Преображења Господњег на Пофалићима. Ововечерњи Концерт одржао је Камерни хор Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву  у Дому армије у Сарајеву, а под диригентском управом Маестра проф. Раде Радовића.

Богати програм Камерног хора своји виртуозним пјевањем и инструменталним извођењем обогатили су гостујући  Хор и оркестар Основне музичке школе у Источном Сарајеву под диригентском палицом Јоване Марић.

На самом почетку Концерта Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом поздравио је све присутне и благословио одржавање овог Концерта:

Браћо и сестре,
Даме и Господо,
Уважени чланови Камерног хора Музичке академије у Источном Сарајеву,
Уважени Господине маестро Радовићу,

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!!

            Нека су НАМ срећни и благословени ови васкрсно-празнични дани у којима славим Васкрсење Христово! Славимо га као историјски догађа, који је промјенио свијет и све у свијету. Гле, све старо грјеховно и смртно прође, и НОВО Христо-васкрсно настадо!
Посебно у овим празничним и радосним данима славимо управо Христа Васкрслога, Пресвету Тројицу - Бога Оца и Сина и Светога Духа.            Универзалном слављењу Васкрсења Христова и Христа Господа, слављењу на Земљи и на Небесима, ево и Ми православни Срби Сарајева и Митрополије Дабро-босанске придужујемо се овим посебним  ВАСКРШЊИМ КОНЦЕТРОМ који нам припреми Камерни хор Музичке академије из Источног Сарајева. Са нестрпљењем чекамо да чујемо  хорску хармонију Камерног хора, која ће нам потсјетити на ону горњу Небеску хармонију и небеско славље.
Од срца захваљујемо Камерном хору за овај Концерт. Веома цијенимо сав њихов уложени труд и рад како би нас учнили вечерас  срећнима и радоснима, али и поноснима. Посебно се захваљујемо Маестру Господину Радовићу за сву његову љубав према Музици. Хвала Вам, Господине Радовићу, што својим добрим примјером музичке посвећености инспиришете и одушевљавате младе људе да воле музику вјечне, небеске и непролазне вриједности.
Даме и Господо,
Хвала и Вама што сте дошли не само да чујете и видите вечерашњи Васкршњи Концерт већ и више од тога а то је што сте охрабрили чланове Камерног хора да и даље марљиво вјежбају и раде, што сте им својим доласко исказали поштовање и захвалност за све оно што они раде онда када ми то и не видимо и не знамо колико су они уложили труда, зноја и свога слободног времена да нас вечерас учине срећнима, радоснима и поноснима што имамо и гајимо црквену и хорску музику.
Господине МАЕСТРО, Благосиљамо почетак Васкршњег концерта и свима желимо лијепо и угодно  слушање.
Срећно и ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
Митрополит дабро-босански
                         +Хризостом

Сарајево, Дом армије БиХ-не
Субота, 14. априла 2018., 20:00 h  


Љетописац РаНиКо
АРХИВА ВИЈЕСТИ 2016.г

АРХИВА ВИЈЕСТИ 2017.г.

ВИЈЕСТИ ЈАНУАР; ФЕБРУАР; МАРТ 2018.г.

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"