• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


10.04.2018.

ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ СПД ''СЛОГА''  ИЗ САРАЈЕВА


Поводом Васкрса СПД ''Слога'' из Сарајева приредило је и одржало Васкршњи концер у Васкшњи понедјељак, односно 9. априла ове 2018. године са почетком у 19:00 часова. Концерт је одржан у прелијепом храму Преображења Господње у Новом Сарајеву - Пофалићима. Поред многих гостију који су својим присутвом почаствовали како сам празник Васкрсење Христово, те славну ''Сарајевску Слогу'',  концерту је присуствовао и сам Митрополит дабро-босански Господин Хризостом са многобројним свештенством, прије свега из Сарајева и Источног Сарајева.

Како репертоаром тако и својим виртуозним извођењем ''Слога'' је оправдала повјерење и надања присутних, а што је и награђено великим аплаузима послије савке изведене нумере. На самом почетку Концерта све чланове СПД ''Слога'' као и све госте поздравио је Високопреосвећени Господин Митрополит и свима честотао Васкрс поздравом Христос Васкрсе!

Посебно се захвалио СПД ''Слога'' на уложеном труду и на вишедеценијском свједочењу српске православне духовности и музичке умјетности у Сарајеву.
Иначе, СПД ''Слога'' основано је давне 1888. године и како пише у оснивачкој повељи ''ради уљепшавања богослужења у сарајевским православним црквама''. Богу благодарећи и захваљујући великим ентузијастима Српско пјевачко друштво ''Слога'' надживјело је све сциле и харидбе кроз које је пролазило од 1888. до 2018. године, дакле  пуних 130 година. 
Љетописац РаНиКо   
АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"