• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


24.03.2018.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ  РЗ СК  Р. СРПСКЕ


Делегацију Републичког завода за заштиту културно историјског  и природног насљеђа Републике Срске на челу са Госпођом Милијаном Окиљ примио на Његово Високопреосвештенство г.г. Хризостом, митрополит Дабро-босански, у Петак, 23. марта текуће 2018. године. Састанку је присутвовао и Господин Милован Бјелица, начелник општине Соколац.
Поред многих тема из области заштите споменика културе како у самој Митрополији Дабро-босанској и другим споменицима широм Републике Српске и Федерације БиХ-не посебно се разговарало о локалитету Црквина на Гласиначком пољу и о Доњој Сопотници код Горажда. Наиме, радови на локалитету Црквима на Гласиначком пољу су започети, али потребно је радове наставити на начин да се изради Пројекат рестаурације темеља древне цркве као и цјеловитог локалитета који је препознатљив по мноштву мраморова, тј. стећака.
Кад је у питању локалитет Доња Сопотница са тамошњом црквом и откривеним темељима и остацима некадашњег конака манастира у коме је радили позната горажданска штампарије прије 500 година  разговарало се о томе да се убрза пројекат санације и реконструкције откривеног и припрема пројекта за изградњу Духовно-културног центра, а све у сени будућег 500-годишњег јубилеја Штампарије и 800-годишњег јубилеја Аутокефалности СП Цркве.
Љетописац РаНиКо     


  АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"