• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


06.03.2018.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ НА ПРИЈЕМУ КОД АМБАСАДОРА АУСТРИЈЕ


Поводом одржавања засједања Бискупске конференције  Аустрије у Сарајеву Његова Екселенција опуномоћени амбасадор Аустрије у Сарајеву Господин Мартин Памер приредио је пријем у његовој резиденцији у Сарајеву, 6. марта текуће 2018. године са почетком у 19:00 часова,  у част чланова Бискупске конференције Аустрије.  Осим чланова Бискупске кеноференције Аустрије пријему су присутвовали Његово Високопреосвештенство г.г. Хризостом, митрополит Дабро-босански, Његова узоритост надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић,  Господин Јакуб Финци, Високи преставник УН-ја у БиХ-ни Господин Валентин Инцко и многи др.


Његова Екселенција Господин  Памер поздравио је Кардинале  Шенбора и Пуљића, митрополита Хризостома и све присутне бискупе, генералне секретаре БК-ција БиХ и Аустрије, те све присутне и истакао велики значај ове прворазредне одлуке да се засједање Бискупске конфереције Аустрије одржи у Сарајеву. Потсјетио је на везе - историјске, економске, политичке, културне и све друге Беча са Црквама и вјерским заједницама у БиХ-ни.
У отпоздраву кардинал Шенборн је захвалио амбасадору на овом пријему, на лијепим ријечима добродошлице. Господин Кардинал је потсјетио присутне на чињеницу да хиљаде људи из Босне и Херцеговине живе и раде у Аустрији. Посебно је у разговору са Високопреосвећеним митрополитом Господином Хризостомом истакао знач и улогу коју има велики број Срба у Бечу и Аустрији за добре односе Срба са Аустријом. Високопреосвећени г. митрополит искористио је прилику да се још једном захвали г. кардиналу за његов лични допринос и помоћ коју је дао Србима Беча и његове дијецезе.
Љетописац РаНиКо


АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"