• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


28.01.2018.

 САВИНДАН У МАНАСТИРУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ВАРДИШТУ

У женском Манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту слава Светог Саве прослављена је врло свечано.  Свету Литургију служио је архимандрит Јован Гардовић, духовник манастира. Домаћини славе били су Радомир и Драгана Јоксимовић из Вишеграда.
Већ у раним часовима народ Вардишта пристизао је, као и сваке године, да се помоли Светом Сави за све своје потребе. У малој манастирској цркви, која је била скоро испуњена, осјећала се празнична атмосфера коју је појање монахиња још више употпунило.
У својој бесједи архимандрит Јован је подсјетио на личност Светог Саве, његов допринос у просвећивању Српског народа. "Ево овдје, данас, обећајмо Светом Сави да ћемо направити искорак ка Небу. Да оставимо иза себе све расколе, свађе, да међу нама завлада мир, љубав , да би нас такве препознао и Свети Сава и Христос."
Након литије око храма и славског обреда испред цркве, домаћини славе Радомир и Драгана су уприличили трпезу љубави, на којој је сестринство у знак захвалности овој породици уручило пригодан поклон.
Народ овог краја је доста расељен, и овакви празници и славе су прилика да се посјете на своју прошлост, да обиђу пријатеље и кумове, а манастир је најпогодније мјесто гдје су сви осјете потпуну заједницу: како Христос каже, "Гдје су двоје или троје сабрани у име Моје, ту сам и Ја са њима".
Молећи се Светом Сави сви присутни на овом молитвеном изразили су дубоку захвалност сестринству овог манастира,  чија су врата увијек отворена за све људе добре воље.

Монахиња Исидора (Поповић)АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"