• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


28.01.2018.

У РУДОМ ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ САВА АРХИЕПИСКОП СРПСКИ

  На Савиндан 27. јануара 2018. године у храмовима: Светих апостола Петра и Павла у Рудом и Светог Макарија Соколовића на Паштан Брду, прослављена је свечано успомена на светога Саву, великог просветитеља и учитеља наше Цркве и српског народа.
По већ установљеној традицији, уочи празника је служено празнично вечерње са петохљебницом а у наставку јутрење. Након богослужења, у дому културе Просвјета у Рудом, одржана је Светосавска академија коју су припремили ученици Средњошколског центра и Основне школе у Рудом.
На сам дан служена је света литургија у поменутим храмовима, са свечаном литијом и опходом око храма, а потом резањем славског колача. Након свете литургије, све присутне вјернике су ученици основне школе обрадовали пригодним рециталом и пјесмама у спомен овом дивном и великом светитељу.
Кум славског колача у цркви у Рудом је био г. Миленко Пецикоза из Рудог, а у цркви на Паштан Брду домаћини из села Мрсова који су припремили трпезу љубави за све присутне вјернике.
У послијеподневним часовима, уприличено је резање славског колача у средњој и основној школи у Рудом, уз присутво наставника, учитеља и осталих школских радника.
Српска православна парохија руђанска је обиљежила свечано Савиндан заједно са својим вјерницима, молећи се светитељу Сави за спас и очување српског рода .

Јереј Василије Цвјетковић

                                                         АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"