• Митрополит
  •   Митрополија
  •    Историјат
  •   Контакт
  •    Линкови
Биографија    Бесједе    Посланице    Говори и обраћањa
   Управна тијела    Палата Митрополије    Манастири    Храмови    Издавачка кућа
Кратки историјат    Митрополити    Сарајевска Богословија    Новомученици    Страдање цркве


 


Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава


17.01.2018.

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ НА БОГОЈАВЉЕЊЕ СЛУЖИЋЕ У ХРАМУ СВ. ЦАРА  ЛАЗАРА У АНДИЋГРАДУ


Светом архијерејском литургијом коју ће на Богојављење, 19. јануара, служити Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду и пливањем у Дрини за Часни крст код вишеградске ћуприје биће прослављен овај велики празник.
Протојереј Драган Вукотић рекао је новинарима да прослава Богојављења почиње у 9.00 часова Светом архијерејском литургијом у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега ће бити освештана богојављенска водица.
„Из Храма Саветог цара Лазара у 11.00 часова кренуће литија ка вишеградској ћуприји. Пливање за Часни крст биће одржано код ћуприје у 11.30 часова“, најавио је Вукотић.
Он каже да су се до сада за богојављенско пливање за Часни крст пријавили учесници из различитих градова Републике Српске и сусједних земаља, као и да заинтересовани за учешће могу да се јаве на телефон 065/796-626.
На Богојављење се плива 33 метра, што симболизује године Христовог живота, а ономе који први стигне до Часног крста Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручиће награде које су обезбиједили организатори.
Организатори обиљежавања Богојављења су Српска православна црквена општина Вишеград, уз подршку општине и предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА


 

 

 

 

 


АРХИВА ВИЈЕСТИ

Издвајамо

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО
МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ
ГОСПОДИН ХРИЗОСТОМ

 


САБОРНИ ХРАМ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАЈЕВУ

Фото галерија Митрополије


Дабар - Издавачка кућа Митрополије


Нови број часописа "ДАБАР"

АРХИВА ЧАСОПИСА "ДАБАР"