Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава26.09.2017.

БРАТСКИ САСТАНАК СВЕШТЕНСТВА МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Господин Господин Хризостом је дана 25. септембра године Господње у Палама одржао први братски састанак са монаштвом,свештенством и ђаконима повјерене му Митрополије дабробосанске. Митрополит Господин Хризостом је дочекан испред храма Успења Пресвете Богородице у Палама од стране архијерејског намјесника сарајевског протојереја-ставрофора Миомира Зекића, а затим су сви клирици Митрополије пришли да узму Архипастирски благослов из руку нашег Архијереја Митрополита Хризостома.
Митрополит Господин Хризостом се затим упутио у храм да заблагодари Господу заједно са својим свештенством.
Радни дио братског састанка одржан је у просторијама Црквене Општине Пале гдје Митрополит Господин Хризостом поздравио све присутне клирике са бираним ријечима:
-Свјестан сам да је ова Епархија  много пострадала у претходном рату као и друге  али то нас не треба да обесхрабри, напротив треба да нас стимулише да још више и боље радимо да обновимо Митрополију као што је радио и мој предходник митрополит Николај. Ова Митрополија је увијек имала најугледније свештенство наше цркве које је било у сваком погледу изузетно.   Углед ове Митрополије је тако велики и значајан и грађен је од свештенства, митрополита мојих претходника који су својим примјером добрих и честитих архијереја заслужили да их се увијек сјећамо и да им захваљујемо . Хоћу да вас позовем да наставимо стазама својих претходника да сви заједно радимо на славу Божију на радост и понос цркве и нашег народа.-
У наставку Митрополит Господин Хризостом се упознао са својим свештенством и монаштвом појединачно, веома стрпљиво слушајући њихове биографије и повјерене им службе у митрополији.
Митрополит Господин Хризостом је као прави пастир повјереног му стада уз пуно љубави разговарао са својим свештенством о свим недоумицама и проблемима са којима се сусреће свештенство у својој свакодневној пастирској дјелатности и наговјестио велику бригу за мисијску дјелатност у Митрополији дабробосанској.
Свештенство је веома живо и активно учествовало у току братског састанка као они који се брину за повјерене им душе.
На крају радног дијела састанка прешло се за трпезу љубави као наставак оне исте братске љубави између Архијереја и вјерног му свештенства Митрополије дабробосанске.

Протојереј Велимир Дивљановић