Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава20.09.2017.
МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПОСЈЕТИО ПАЛЕ

У уторак 19. септембра 2017. Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Господин Хризостом са пратњом посјетио је Пале, односно Храм Успења Пресвете Богородице на Палама, Саборни храм (у изградњи) Сабора Св. Аархангела Гаврила на Палама и Цековића кућу на Палама.
        Митрополита Господина  Хризостома дочекао је архијерејски намјесник сарајевски протојереј-ставрофор  Миомир Зекић, старјешина храма Успења Пресвете Богородице у Палама са братством храма.  У поздравној ријечи прота Зекић  упознао је Митрополита Господина Хризостома  са историјатом овога храма.
         У Саборном храму (у изградњи) Сабора Св. Архангела Гаврила на Палама Митрополита Хризостома је дочекао старјешина Саборног храма у изградњи, протојереј Марко Главаш који је детаљно  изложио динамику радова на храму.  Митрополит Господин Хризостом је обећао свесрдну помоћ и истакао да је од великог интереса завршетак изградње овог велељепног храма на Палама.
          Након обиласка паљанских храмова митрополит је посјетио и кућу Цековића Митрополије дабробосанске,  коју је ова позната сарајевска породица завјештала Митрополији дабробосанској.