Loading...

 

  

  Препоручујемо





 

 

 Страницу одржава



20.09.2017.
МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПОСЈЕТИО ЦРКВЕНУ ОПШТИНУ ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО У МИЉЕВИЋИМА И ЦРКВЕНУ ОПШТИНУ КОТОРАЧКУ У ДОБРИЊИ И ПАРАКЛИС НЕРУКОТВОРЕНОГ ОБРАЗА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА У КОМПЛЕКСУ „ИСТОЧНИК“ ПРИ КПЗ КУЛА

Након посјете Палама Високопреосвећени Митрополит дабробосански Господин Хризостом кренуо је у обилазак храмова Светог Великомученика Георгија у Миљевићима и Светог Василија Острошког у Добрињи и параклиса Нерукотвореног Образа Господа Исуса Христа у комплексу „Источник“ при КПЗ Кула у Источној Илиџи.
Храм Светог Великомученика Георгија, Миљевићи
Митрополита  Хризостома дочекао је старјешина храма јереј Бојан Зекић и јереј Младен Дробњак и исказали су захвалност Његовом Високопреосвештенству  због посјете.
 Храм Светог Василија Острошког,  Добриња
Митрополита Хризостома дочекао је старјешина храма протојереј Данило Дангубић са братством и пензионисаним свештеницима. Прота Дангубић рекао је у поздравној ријечи: „Привилегија је што сте данас овде о празнику чуда Св. Архангела Михаила, пуним устима Вас поздрављамо библијским и архангелским ријечима “Осана, Благословен који долази у Име Господње“. Лично ми је привилегија што могу као недостојни старјешина овога храма да Вас поздравим будући дубоко свјестан и теолошке и еклисиолошке и евхаристијске истине да сте Ви у ствари старјешина свих храмова повјерене вам ове свете и  древне Митрополије.   Ми презвитери у име ваше, по древној теолошкој и сада актуелној Истини у име вас служимо Божанствену Литургију, савршавамо Свете Тајне, обављамо и остала молитвословља и у име Вас проповиједамо Име Господње. Стога будите увјерени да нећемо изневјерити Ваша очекивања колико је у нашој моћи, јер све што радимо, радимо у име Епископа а Ви у Име Христово“.
Параклис Нерукотвореног Образа Господа Исуса Христа  у комплексу „Источник“, при КПЗ-Кула у Источном Сарајеву,Источна Илиџа
Митрополита  Хризостома  је дочекао господин Вукашин Црњак,  директор КПЗ Кула и извјестио о завршетку радова овога Параклиса којег ће осветити Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом  у суботу 23. септембра 2017. Године.