Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава11.09.2017

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ Г.Г. ХРИЗОСТОМ СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У БОГОСЛОВИЈИ СВЕТОГ СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА ПЕТРА МИТРОПОЛИТА ДАБРОБОСАНСКОГ У ФОЧИ

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански  Г.  Хризостом данас је на празник Усјековања главе Светог Јована Крститеља по први пут посјетио нашу богословију, након што је изабран за новог Митрополита дабробосанског.
Професори и ученици наше школе, као и вјерни народ свечано су дочекали митрополита Хризостома испред храма Богословије ,, Светог Василија Острошког и Свештеномученика Петра Митрополита Дабробосанског”.
Поводом данашњег празника у храму је служена Света архијерејска Литургија коју је предводио митрополит Хризостом уз саслужење  високопреподобног архимандрита Лазара Лазаревића,  високопречасних протојереја ставрофора Ненада Тупеше и Дарка Ђоге,  те пречасног јереја Љубомира Пријовића.
Митрополит Хризостом се бесједом обратио ученицима богословије у којој је подсјетио на значај и жртву Светог Јована Крститеља,  те нагласио да и њихови животи као будућих свештенослужитеља Божијих треба да буду саобразни вјери Светог Јована Крститеља.
Литургија је завршена ријечима ректора наше школе, оца Лазара Лазаревића који је у име ученика,  професора и осталог радног кадра изразио велику радост због митрополитовог доласка. Пожеливши  срдачну добродошлицу  уручио је скроман поклон митрополиту  чији је живот и рад упоредио са животом нашег небеског заштитника Светог свештеномученика Петра Митрополита Дабробосанског који је исто као и митрополит Хризостом био васпитач и професор у богословији а затим дабробосански митрополит.