Loading...

 

  

  Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава09.09.2017

ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ Г.Г. ХРИЗОСТОМ ОСВЕТИО ХРАМ УСЈЕКОВАЊА ГЛАВЕ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА У ЈАСИКУ

     Дана 09. септембра 2017. године Господње у селу Јасик, општина Соколац, освећен је храм Усјековања главе Св.Јована Крститеља.
    Освећење је на радост вјерног народа овога мјеста извршио Његово Високопреосвештенство Митрополит Дабробосански Г. Г. Хризостом, који је у наставку освећења одслужио Свету Архијерејску Литургију  уз саслужење архијерејског намесника сарајевског протојереја-ставрофора Миомира Зекића, протојереја-ставрофора Чеда Ђуреиновића и ђакона Владислава Ковача.

     У пригодној бесједи Митрополит Хризостом  обратио се вјерном народу  и захвалио се г. Мирку Пандуревићу и његовој породици на дару који су подарили својој цркви, рекавши да је ово храм у коме ће се служити Света Литургија и приносити бескрвна жртва и  да овај храм буде од сада па у сву вјечност мјесто нашега освећења, оздрављења, духовног препорода и да нам примјер Светог Јована увијек буде пред нама.
Посебан значај чини то што је Митрополит Хризостом извршио прво освећење од ступања  на трон Митрополије Дабробосанске.
На крају Литургије  Митрополит Хризостом је уручио  Сребрни орден Св.Петра Дабробосанског  г.  Мирку Пандуревићу, ктитору и задужбинару овога храма  и Златну плакету Митрополије дабробосанске његовом сину Јовану Пандуревићу.
На освећењу и Св. Архијерејској Литургији одговарао је квартет појаца – студената смјера за Црквену музику и појање Музичке академије из Источног Сарајева под управом Стефана Мојсиловића, диригента СПД „Слога“ Сарајево.

протојереј Младен Видаковић