Loading...

 

 

 Препоручујемо

 

 

 Страницу одржава

05.05.2013
ЗА ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ ПОДЈЕЉЕНО 50 ХУМАНИТАРНИХ ПАКЕТА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА


Саборна црква Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и ове је године, већ традиционално, за најрадоснији хришћански Празник над празницима – Васкрс организовала хуминитарну акцију додјеле помоћи социјално угроженим породицама у Сарајеву и Источном Сарајеву, у оквиру које је подијељено око 50 пакета.

Старјешина Саборног храма јереј Борислав Ливопољац рекао је да посебну љепоту и значење овогодишњој акцији под мотом „Добро се добрим враћа“ даје чињеница да је у њој учествовала православна омладина окупљена под окриљем Саборног храма.

Он је појаснио да је десетак младих на Велики Петак и Велику Суботу лично отишло на врата социјално угрожених породица на подручју Сарајева и општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, честитали им Васкрс и уручили пакет са прехрамбеним и хигијенским производима.

„Додјелом тих пакета они су обрадовали те људе, омогућивши им не само да, у материјалном смислу, радосније дочекају овај велики празник, него су указали на значај заједништва у оваквим тренуцима, што је и суштина Православне цркве, јер шта је Црква него заједница у којој смо сви једнаки пред Богом“ – истакао је Ливопољац и додао да је дио пакета подијељен и у Саборном храму.

Координатор овог хуманитарног пројекта Надежда Мојсиловић рекла је да је вриједност једног пакета око 80 КМ, а да су дијељени социјално угроженим породицама на основу спискова центара за социјални рад општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

"На подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе много је породица које су социјално угрожене. Православна омладина из Сарајева и Источног Сарајева одлучила је да помогне тим породицама“, рекла је Мојсиловићева, подсјећајући да Саборна црква у Сарајеву сваке године за божићне и васкршње празнике помаже тим породицама.

Она је навела да је двадесетак младих чланова православне омладине волонтерски од 27. до 30. априла у тржним центрима "Том", "Туш" и "Темпо" у Источном Сарајеву, прикупљало храну и хигијенске потрепштине за социјално угрожене грађане.