Loading...

 Препоручујемо





 

 Страницу одржава


27. 09. 2014.
ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ СЛУЖИО У ПРЕОБРАЖЕНСКОМ ХРАМУ У САРАЈЕВУ

На празник Светих богоотаца Јоакиме и Ане, у понедељак 22. септембра, Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки господин Григорије, замјеник митрополита дабробосанског Николаја, служио је Свету архијерејску литургију у храму Преображења Господњег у Новом Сарајеву.

Прочитај више


25. 09. 2014.
СЛАВА САБОРНЕ ЦРКВЕ У САРАЈЕВУ

У Саборној цркви у Сарајеву, у недјељу 21. септембра, свечано је прослављена храмовна слава, празник Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина.

Прочитај више


25. 09. 2014.
ОСВЕШТАНА КАПЕЛА У СТАРОМ БРОДУ

У Старом Броду на ријеци Дрини, петнаестак километара низводно од Вишеграда, у суботу, 20. септембра, освештана је капела у Спомен комплексу који је доброчинством бројних дародаваца подигнут у знак сјећања на преко 6.000 српске нејачи убијене од стране усташа, припадника злогласне Црне легије Јуре Францетића, у прољеће 1942. године.

Прочитај више


19. 09. 2014.
ОСВЕШТАНИ КРСТОВИ ЗА ХРАМ У ВРБНИЦИ

У недјељу, 14. септембра, у селу Врбница код Тјентишта, освештани су крстови за нови храм Светог великомученика Пантелејмона.

Прочитај више


05. 09. 2014.
У СОКОЦУ СЛУЖЕН МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У недјељу, 31. августа, у соколачком храму Светога Пророка Илије – Романијској Лазарици служен је призив Светога Духа за почетак нове школске године.

Прочитај више


02. 09. 2014.
ПОТПРЕДСЈЕДНИК ФБИХ ПУДАРИЋ ПОСЈЕТИО ИЛИЈАШКИ ХРАМ

На празник Успења Пресвете Богородице – Велику Госпојину, 28. августа, храм Светог пророка Илије у Илијашу посјетио је потпредсједник Федерације Босне и Херцеговине Светозар Пударић.

Прочитај више


Старије вијести           Новије вијести